+381 21 66 11 111
info@energreen.rs
Image12

O KOMPANIJI

Poslovanje kompanije

Počeli smo sa radom 2010. godine kao uspešno preduzeće u pružanju TAXI USLUGA sa sedištem firme u Novom Sadu. Našu delatnost proširujemo prepoznavajući prednosti razvoja različitosti u privrednim aktivnostima, što je vodilo otvaranju proizvodnog pogona za proizvodnju AGRO PELETA, ekološki prihvatljivog goriva iz biljne biomase (čiste sojine i pšenične slame). Posedujemo sopstvene proizvodne pogone i postrojenja koja proizvode oko 15.000 tona godišnje visokokvalitetnog agro peleta. Veliki prostori za skladištenje sirovine i gotovih proizvoda garantuju kontinuitet u proizvodnji tokom cele godine i sigurne rokove isporuke.

Proizvodnja agro peleta smeštena je u mestu Bođani, opština Bač. Pomenuta lokacija nam omogućava da imamo vodeću poziciju u preradi biomase od žitnih ostataka, jer se nalazimo na području pokrajine Vojvodine, gde je tradicionalno rasprostranjen uzgoj tih žitarica (soje, pšenice). Položaj na tržištu nam omogućava da naše klijente snabdevamo visoko kvalitetnim proizvodima, kako zbog kvalitetne sirovinske osnove, tako i zbog stalnog unapređenja i inovacija u proizvodnji. Sve navedeno utiče na formiranje kompetitivne prodajne cene i osigurava ekonomičnost i fleksibilnost, od čega naši kupci imaju korist.

Tokom svog perioda poslovanja, delatnost se širila i unapređivala u skladu sa promenama na tržištu i zahtevima kupaca. Sa pojavom pandemije Corona virusom 2020. godine kompanija je proizvela DEZINFEKCIONI TUNEL za brzu dezinfekciju prolaznika, namenjene zdravstvenim i komercijalnim ustanovama.

Takođe, pružamo usluge distribucije polipropilena iz proizvodnje HIPOL Odžaci.

Taxi prevoz, kao prva delatnost pri osnivanju, vremenom je unapređivan. Odlikuje ga visok nivo profesionalnosti vozača kao i pouzdanost vozila.

Našom delatnošću doprinosimo očuvanju životne sredine

Okolina u kojoj živimo oblikuje naš život i poslovni model i proizvodnjom peleta aktivno doprinosimo održivom razvoju energenata, korišćenjem biomase – slame, kao sirovine u proizvodnom procesu, što je zapravo poljoprivredni otpad i drugu primenu nema. Naš proizvod, visokokvalitetan pelet koristi se za stvaranje toplotne energije i za elektrane na obnovljive izvore energije.

Sagorevanjem peleta stvara se ista količina CO2 koliku je drvo koristilo prilikom svog rasta. Zbog toga je pelet neutralni nosač CO2 energije
Održivost i obnovljivost izvora energije ponovnim korišćenjem ostataka sa znatno smanjenim negativnim ekološkim uticajem emisije štetnih gasova ključni su u strateškom rezonovanju i politici razvoja Energreen-a. Razvoj koji zadovoljava potrebe sadašnjosti bez ugrožavanja potencijala za buduće generacije.

Misija

Naša misija je da postanemo lider u korišćenju biomase kao obnovljivog, fleksibilnog i profitabilnog energetskog rešenja, uz omogućavanje kvalitetnih i brzo dostupnih proizvoda (ali i usluga) svim zainteresovanim klijentima.

100

ZAPOSLENIH

u kompaniji

15425

TONA PELETA

proizvedemo godišnje

35000

TONA GRANULATA

prodamo godišnje

324000

PUTNIKA

prevezemo godišnje